2009-02-13 13:14:39• hírek • Szatmar.ro

Nincs pénze a Vívószövetségnek

A román válogatott tagjai saját pénzből edzőtáboroznak, de a külföldi versenyeket elfelejthetik.

A román vívó-csapat jelen pillanatban Bukarestben van edzőtáborban, ám a szövetség képtelen fizetni a sportolók ellátást, így azok saját zsebükből fedezik a költségeket.

Octavian Zidaru, a Román Vívószövetség technikai igazgatója elmondta, hogy a létesítményeket „természetesen" ingyen használhatják, ám a szövetség az idén semmilyen állami támogatást nem kapott, így a sportolók saját pénzükből kénytelenek biztosítani az ellátásukat.

Talán még ennél is nagyobb gond azonban, hogy az anyagi fedezet hiányában a válogatott semmilyen nemzetközi versenyen nem vehet részt. „Februárban még lesz két versenyünk, azt követően aztán annyi. Amíg nem kapunk pénzt, addig nem is tudunk tervezni", mondta Zidaru, aki azt is hozzátette, hogy az összes idei külföldi „kiruccanást" a sportolók klubjai fedezték.

A pekingi olimpián bronzérmet szerző Mihai Covaliu, aki azóta már a pást másik oldalán áll és a szövetségi kapitányi tisztséget látja el, elmondta, nehéz így motiválnia a sportolóit: „Persze megviseli őket a dolog. Próbálom motiválni őket, hogy kerekedjenek fölül a helyzeten, de nem könnyű". A mester ráadásul nem túl bizakodó a jövőt illetően sem: „Attól félek, ez még csak a kezdet", tette hozzá Covaliu.

Egyelőre elfeledhetik a nemzetközi versenyeket

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: